maandag 29 juni 2015

Jouw ervaring telt! Behaal het Ervaringsbewijs ICT-ondersteuner

Veel mensen hebben een beroep al doende geleerd en beschikken dus over de nodige ervaring maar ze kunnen dit niet zwart op wit bewijzen. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid het Ervaringsbewijs. Digidak (SPK vzw) staat samen met vzw WEB in voor de afname van de praktische proef om het Ervaringsbewijs te behalen.

Veel mensen hebben een beroep al doende geleerd (in een bedrijf, organisatie, vereniging of thuis) en beschikken dus over de nodige ervaring. Maar die bekwaamheid kunnen ze niet zwart op wit bewijzen omdat ze nooit de kans hebben gehad een diploma te halen. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid het Ervaringsbewijs.

Het Ervaringsbewijs ICT-ondersteuner is zo een Ervaringsbewijs. Digidak (SPK vzw) staat samen met vzw WEB in voor de afname van de praktische proef om het Ervaringsbewijs te behalen.

Een ICT-ondersteuner wordt hierbij gezien als de brug tussen de eigen afdeling en ICT-gerelateerde afdelingen of externe leveranciers. Hij zorgt ervoor dat de medewerkers beschikken over de gepaste ICT-middelen en hij ondersteunt hen bij het gebruik hiervan. Hij ondersteunt tevens de ICT-afdeling of externe leveranciers bij het onderhoud en het beheer van het ICT-gebeuren binnen de organisatie. Alle competenties van een ICT-ondersteuner werden op een rijtje gezet.

 Om het Ervaringsbewijs te halen, toon je in een gesprek en een praktische proef aan dat je die competenties onder de knie hebt. Het Ervaringsbewijs maakt bestaande ervaring dus tastbaar en is daarom een officieel bewijs van vakbekwaamheid.

Voel je je aangesproken? Ben je werkzoekende of werkende? Je kan op eigen initiatief de praktijkproef afleggen bij ons erkend testcentrum. Interesse? Neem contact met vzw WEB, Dorien Nietvelt, via 014 46 27 19 of via www.webwerkt.be. Want jouw ervaring telt!

Wacht niet te lang want de mogelijkheid tot het behalen van het Ervaringsbewijs is maar gegarandeerd tot einde 2015.

Vzw WEB is een erkend testcentrum voor de Ervaringsbewijzen van Arbeidsconsulent, Monitor/begeleider in de beschutte en sociale werkplaatsen en Begeleider buitenschoolse kinderopvang.

1 opmerking: